Αποτέλεσμα εικόνας για βουρβουρου χαλκιδικη

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ: ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ

Αν μια τοποθεσία μπορούσε να προσφέρει θάλασσα με τα χαρακτηριστικά λίμνης, βουνό καλυμμένο από πυκνό δάσος και εννέα μοναδικά νησάκια, ορατά από την ακτή, θα συνεχίζατε να έχετε ενδοιασμούς για την καλοκαιρινή σας εξόρμηση;
Η Βουρβουρού βρίσκεται μόλις σαράντα λεπτα απο το Πρασινο Χωριο στη χερσόνησο της Σιθωνίας και από την πρώτη ματιά πλουτίζει την όραση με ποικίλες εικόνες και ηρεμεί τον επισκέπτη με τη φυσική της γαλήνη. 
Θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια δίπλα στην ακτή όπου κάθε στεναχώρια εξανεμίζεται με το μελωδικό θρόισμα των φύλλων. Εκτός από τα γαλανά νερά και το φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες της περιοχής, μια από τις δυνατότητες που προσφέρονται στον επισκέπτη είναι και η βαρκάδα ως το Διάπορο, το μεγαλύτερο από τα εννέα νησιά της Βουρβουρού, που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από τον οικισμό. Εκεί θα δείτε τα πιο καθαρά και γαλαζοπράσινα νερά της Μεσογείου και παράλληλα θα ανακαλύψετε τις πιο απόκρυφες ακρογιαλιές της Χαλκιδικής.

 

Στη Βουρβουρού υπάρχει  και ο οικισμός των ψαράδων, παλιά ψαράδικα σπίτια που ακόμη και σήμερα φιλοξενούν τους ψαράδες της περιοχής και που ο επισκέπτης μπορεί να προμηθευτεί φρέσκα ψάρια. Βαδίζοντας παράλληλα με τη θάλασσα θα φτάσετε στην μυτερή χερσόνησο Ξιφάρα και στη συνέχεια θα βρεθείτε σε έναν απόμερο κολπίσκο, την παραλία «Καρύδι», όπου εκεί κοντά υπάρχει και το beach bar της περιοχής. 
Όσοι πάλι τρέφετε μια ιδιαίτερη προτίμηση στο βουνό μπορείτε να περπατήσετε τα μονοπάτια του επιβλητικού Ίταμου για να απολαύσετε από την κορυφή του τον μαγευτικό κόλπο της Βουρβουρού και ίσως αν σταθείτε τυχεροί να αντικρίσετε κάποιο ξένοιαστο ζαρκάδι ή να διακρίνετε τα ηλιόλουστα κεραμιδόσπιτα του Αγ.Νικολάου. 

Αποτέλεσμα εικόνας για βουρβουρου χαλκιδικη

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Login Form