Αξιοθέατα

Tο Αρχοντικό της Αρναίας (Γιατράδικο)
Tο Αρχοντικό της Αρναίας (Γιατράδικο)
Tο Αρχοντικό της Αρναίας (Γιατράδικο): Πρόκειται για ένα μεγάλο διώροφο κτίσμα των αρχών του 19ου αιώνα ή ίσως του β' μισού του 18ου. Είναι μοναδικό στο είδος του σε όλη την Χαλκιδική. Η κάτοψή του έχει σχήμα Π, τα ανοίγματα στο ισόγειο είναι ελάχιστα και οι ξυλοκατασκευές του ανωγείου είναι δουλεμένες με πολύ καλαισθησία. Πιθανώς πρόκειται για ένα έργο μαστόρων που ήρθαν από την Ηπειρο. Σήμερα στεγάζει το Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Αρναίας.

Το Παλιό Σχολείο (Σημερινό Δημαρχείο)
Το Παλιό Σχολείο (Σημερινό Δημαρχείο)
Το Παλιό Σχολείο: Κτίσθηκε το 1872 δίπλα στην κεντρική εκκλησία του Αγίου Στεφάνου. Είναι το πιό καλοκτισμένο διδακτήριο του 19ου αιώνα στη Χαλκιδική. Η τοιχοδομία του ακολουθεί την τεχνική που συνηθιζόταν στο Άγιο Όρος την εποχή εκείνη. Σήμερα το κτίριο (ανακατασκευασμένο) στεγάζει το Δημαρχείο.

Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Στεφάνου
Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Στεφάνου
Σε επαφή με το "Παλιό Σχολείο", είναι κτισμένο το όμορφο Καμπαναριό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Στεφάνου, το οποίο με τις μελετημένες αναλογίες του, προβάλλει πάνω από την Αρναία και μπορεί να ειπωθεί ότι είναι το «σύμβολο» της. Είναι δε ορατό από κάθε σημείο του χωριού. Πλάϊ στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου ευρίσκεται και η Ιερά Μητρόπολη Αρναίας, νεόδμητο μεγαλοπρεπές κτίριο που πλουτίζει την ταυτότητα της Αρναίας μαζί με τα άλλα παλαιά και νέα στοιχεία.

Το Άλσος της Αγίας Παρασκευής
Το Άλσος της Αγίας Παρασκευής
Το Άλσος της Αγίας Παρασκευής: Bρίσκεται 500 μ. βόρεια από την κεντρική πλατεία της Αρναίας και είναι ένας χώρος αναψυχής βαθύσκιος και δροσερός. Στο μέσον του χώρου αυτού δεσπόζει το εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής κτισμένο στις αρχές του περασμένου αιώνα, και η μνήμη της Αγίας ως γνωστόν εορτάζεται στις 26 Ιουλίου. Η όλη οργάνωση του χώρου είναι υποδειγματική και ιδανική για μαγευτικούς περιπάτους, απόλαυση της φύσης και το παιχνίδι των παιδιών.

Οι επισκέπτες που θα βρεθούν στην Αρναία τον μήνα αυτό, μπορούν να παρακολουθήσουν μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν τις 26 Ιουλίου, όπου εορτάζεται η μνήμη της Αγίας και να απολαύσουν το παραδοσιακό Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, που διαρκεί τουλάχιστον δύο ημέρες και 2 νύχτες και να γευθούν την παραδοσιακή σούπα (κουρμπάνι) που διανέμεται σε όλους τους επισκέπτες, με άφθονο κρασί. Ολονυκτίες δε, με παραδοσιακά μουσικά όργανα (ζουρνάδες), ανεβάζουν το κέφι στα ύψη και κρατούν κυριολεκτικά στο πόδι όλο τον κόσμο, αφήνοντας στον επισκέπτη τις καλλίτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις.Το εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής
Το εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής

Τελευταία ενημέρωση Πέμπτη, 04 Φεβρουάριος 2016
Πέμπτη
16
Αυγούστου
2018
Αρναία
Ανατ.: 05.40
Δύση: 19.19
Σελήνη
5 ημερών

Σήμερα Γιορτάζουν
Δεν υπάρχει σήμερα κάποια γνωστή γιορτή
Ακολουθεί...
18/8
Αιμίλιος

Ο Καιρός στην Αρναία

 Ο καιρός τώρα
Κυρίως καθαρός Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία: 26 °C
Πέμπτη, 16 Αύγ
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 17 ως 26 °C
Παρασκευή, 17 Αύγ
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 18 ως 26 °C
Σάββατο, 18 Αύγ
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 18 ως 26 °C

Επικοινωνία

Πράσινο Χωριό
Cafe - Lounge Bar - Restaurant - Hotel
Τ.Θ. 39
630 74 Αρναία
Χαλκιδική
23720 22090
6937 292930, 6974 057706
23720 22097

Δείτε το Πράσινο Χωριό στο facebook

Ποιος είναι Online

Έχουμε 9 επισκέπτες σε σύνδεση
RSS 2.0